ÇENE ESTETİĞİ (MENTOPLASTİ)
Yüz iskeletimizi oluşturan kemik yapının dengeli ve simetrik olması yüzün estetik görünümünde çok olumlu etkiler sağlamaktadır. Çene estetiğinde, çene ucunun geride veya ileride olması, çene ucundaki asimetrik yükseklikler ile ilgili problemler bölgeye yapılan cerrahi müdahalelerle giderilebilir.
Çene ucu ameliyatı nasıl yapılır?
Çene estetiği ameliyatları genel anestezi altında yapılmaktadır. Hastanın durumuna göre çene kemiklerinin cerrahi müdahale ile kesilerek arkaya veya yukarıya geriletilmesi mümkündür. Çene ucunu olması gereken pozisyona almak için implant veya vida plak dediğimiz birtakım medikal aparatlardan faydalanılabilir. Çene ucu törpüleme işlemi ise çenenin gereğinden uzun veya asimetrik olması durumunda uygulanan bir yöntemdir. Çene ucu estetiği ameliyatlarının sonuçları oldukça başarılı ve kalıcıdır.
Ameliyat sonrası geçici şişlik ve morlukların görülmesi normal bir durumdur. Ağrıyı minumum düzeyde tutmak için hastaya ağrı kesici desteği sağlanır. Ameliyat sonrası hasta 1 hafta kadar istirahat halinde olmalı ve olası darbelere karşı kendini korumalıdır. Birkaç gün sıvı gıda ile beslenmelidir. Sonrasında hasta yavaş yavaş sosyal yaşantısına dönebilir.
Not: Kullanmakta olduğunuz tüm ilaçları, varsa sigara ve alkol gibi alışkanlıklarınızı lütfen doktorunuz ile paylaşın. Çünkü kullanılan bazı ilaçların kanama riskini arttırabileceğini, devam edilen kötü alışkanlıkların enfeksiyona sebep olabileceğini ve yara iyileşme sürecini maximum seviyede etkileyebileceğini unutmamalıyız.